«سيدحسن موسوي» چندي پيش در اين باره گفت: براي تحقق اين مهم ساز و کارها و دستورالعملهاي لازم صادر و تبيين شده است و در اين رابطه جلساتي با معاون کنسولي وزارت امور خارجه با موضوع فراهم آوردن شرايط تسهيل صدور رواديد و همچنين لغو رواديد با 60 کشور برگزار شد. وزارت خارجه نيز در اين رابطه نظر مثبتي دارد.
به گفته معاون رئيس جمهور براساس استانداردهاي جهاني ورود هر 3/2 گردشگر خارجي يک شغل پايدار ايجاد ميکند و در صورت تحقق اين اصل مهم با ورود 7 ميليون گردشگر خارجي شاهد ايجاد هزاران شغل پايدار در کشور خواهيم بود.
«لادن تهراني» مديرکل دفتر توسعه گردشگري سازمان ميراث فرهنگي نيز در اينباره ميگويد: به منظور دستيابي به اين تعداد گردشگر در سال آينده ضمن حفظ بازارهاي هدف گردشگري که از پيش تعيين شده بود، کشورهاي حوزه خليجفارس و منطقه نيز به دليل نزديکي از نظر بعد مسافت و قرابتهاي فرهنگي به عنوان بازارهاي هدف جديد انتخاب شدهاند.
ويزا، مشکلي پيش روي گردشگري
مشکلات مربوط به صدور رواديد از مهمترين معضلات پيش روي صنعت گردشگري است چراکه صدور رواديد نيازمند 2 تا 3 هفته زمان است و اين مدت زمان طولاني دفاتر خدمات مسافرتي را که علاقهمند جذب توريست به کشور هستند با مشکل مواجه کرده است.
«ابراهيم پورفرج» رئيس جامعه تورگردانان ايران اخذ ويزا را مهمترين مشکلات بر سر راه ورود گردشگران خارجي به کشور ميداند و ميگويد: صدور ويزا در ايران براي گردشگران خارجي حدود يک ماه زمان نياز دارد و همين موضوع بسياري از گردشگران را از سفر به ايران باز ميدارد.
وي با بيان اين که در هيچ جاي دنيا صدور ويزاي توريستي نيازمند چنين زماني نيست، ادامه ميدهد: چنانچه ويزاي گردشگري در مدت زمان 72 ساعت صادر شود شرايط ورود گردشگر به کشور تسهيل پيدا مي کند.
به اعتقاد پورفرج سختگيريهايي که در زمينه صدور ويزا براي گردشگران از سوي وزارت امور خارجه اعمال ميشود موجب شده است بسياري از آژانسهاي مسافرتي فعاليت در زمينه خروج گردشگر از کشور را به ورود گردشگر ترجيح دهند.
«رضا صديقي» عضو هيات مديره جامعه تورگردانان ايران نيز با بيان اين که تسهيل رواديد تاثير مثبتي در نگرش تورگردان خارجي براي جذب و ورود گردشگر به ايران دارد، ميگويد: وزارت امور خارجه در اين زمينه بايد همکاري لازم را داشته باشد، چراکه کوتاه شدن مدت زمان صدور ويزا و همين طور لغو رواديد با برخي کشورها به روند تلاش ايران براي جذب گردشگر سرعت بيشتري ميدهد.
وي با بيان اين که گردشگراني که قصد سفر به ايران را دارند يا براي تفريح به کشور سفر ميکنند يا از روي ضرورت و علاقه ميگويد: گردشگري که از روي ضرورت و علاقه به ايران سفر ميکند همچون گردشگر سلامت، فرهنگي و يا تجاري در هر شرايطي به کشورمان سفر خواهد کرد، حتي اگر براي دريافت ويزا زماني طولاني منتظر بماند، اين در حالي است که طولاني شدن صدور ويزا مانعي براي جذب گردشگراني است که ميتوانند ايران را به عنوان مقصدي براي تفريح انتخاب کنند.
اولويت تسهيل رواديد بر لغو آن
لغو رواديد از راهکارهاي تسهيل شرايط ورود گردشگران خارجي به کشور است و به عبارتي از اين طريق درهاي کشور به روي گردشگران بسياري باز ميشود، موضوعي که هم اکنون به صورت مشترک از سوي وزارت امور خارجه و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در دست پيگيري است.
«محمود بنکدارنيا» از ديگر اعضاي هيات مديره جامعه تورگردانان ايران است و درباره موضوع لغو رواديد ميگويد: در صورتي که لغو رواديد با بسياري از کشورها انجام شود، هدف مسافران از سفر به ايران مشخص نخواهد شد، يعني مشخص نيست که يک فرد براي چه کاري به ايران ميآيد؟ به کدام شهر ميرود؟ کجا اقامت ميکند؟ چه مدت در ايران حضور دارد و آيا از کشور خارج ميشود يا نه؟
وي ادامه ميدهد: درست است که لغو رواديد شرايط سفر افراد را به ايران تسهيل ميکند، اما بايد توجه داشته باشيم بيشتر گردشگراني که به ايران سفر ميکنند از کشورهاي منطقه به ويژه شيعيان عراق هستند که با هدف زيارت اماکن متبرکه وارد ايران ميشوند، در حالي که ايران بايد براي جذب گردشگر فرهنگي که بيشتر ساکن کشورهاي اروپايي هستند برنامهريزي کند که تسهيل صدور رواديد در کنار بازاريابي از ضروريات اين امر است، چراکه لغو رواديد در صورت فقدان تبليغات و بازاريابي چندان تاثيرگذار نخواهد بود.
بنکدارنيا يادآور ميشود: سالها است که با کشور ترکيه لغو رواديد هستيم، اما تراز گردشگران ورودي و خروجي ميان 2 کشور با هم برابر نيست، حتي نزديک به هم نيز نيست. به طوري که به جز تعدادي راننده کاميون که به صورت ترانزيت از ترکيه وارد ايران ميشوند، شاهد حضور گردشگران ترک در ايران نيستيم. حتي اگر گردشگري از آن کشور به کشور ما سفر ميکند در مقايسه با شمار انبوهي از ايرانياني که در تمام فصول سال به ترکيه ميروند بسيار کم است.
ساماندهي گردشگران ورودي در کشور
مديرکل دفتر توسعه گردشگر سازمان ميراث فرهنگي در نشستي که با معاونين گردشگري کشور داشت از آنان خواست که روند صدور ويزا را در استانهايي که داراي مبادي مرزي هوايي، زميني و دريايي هستند به بهترين شکل ممکن رصد کنند به ويژه در بحث ويزاي فرودگاهي تا سازمان ميراث فرهنگي نسبت به رفع مشکلات و کمکاريهايي که ممکن است در اين زمينه وجود داشته باشد با همکاري وزارت امور خارجه و گمرکهاي استانها اقدام کند، چراکه بنابر گزارشهاي ارسالي صدور ويزاي توريستي در فرودگاههاي بين المللي کشور که با هدف تسهيل در صدور رواديد راه اندازي و به تمام دنيا اعلام شد، هماکنون در فرودگاهها تعطيل شده است و تنها براي گروههاي کمتر از 5 نفر صادر ميشود.
تهراني همچنين از تشکيل جلسهاي با معاونان گردشگري استانهاي مرزي کشور خبر داد و گفت: اين جلسه با هدف ساماندهي گردشگران ورودي از مرزهاي زميني انجام ميشود تا گردشگراني که از کشورهاي همسايه به کشور وارد ميشوند به طور ساماندهي شده در ايران حضور داشته باشند و به حال خود رها نشوند.
لغو رواديد از راهکارهاي تسهيل شرايط ورود گردشگران خارجي به کشور است و به عبارتي از اين طريق درهاي کشور به روي گردشگران بسياري باز ميشود، موضوعي که هم اکنون به صورت مشترک از سوي وزارت امور خارجه و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در دست پيگيري است.
اگرچه لغو رواديد ميتواند زمينهساز تسهيل ورود گردشگران به کشور باشد، اما فراهم آوردن چنين شرايطي در صورتي که با برنامهريزي همراه نباشد ممکن است عواقب آن مشکلات عديدهاي را براي کشور به ويژه فعالان اين صنعت به دنبال داشته باشد، چراکه با لغو رواديد روند ورود و خروج گردشگران از دست آژانسهاي مسافرتي خارج شده و هيچ نظارتي بر کميت و کيفيت حضور اين گردشگران در کشور وجود نخواهد داشت.
از همين رو است که سازمان ميراث فرهنگي از ادارات استاني خود ميخواهد تا نظارت بيشتري در ورود و خروج گردشگران از مرزهاي خود داشته باشند تا بتوان برنامهريزي مناسبي براي ساماندهي حضور اين افراد در داخل کشور داشت، چراکه افزايش آمار تنها ملاک توسعه گردشگري نيست و بايد با استفاده گردشگران از تاسيسات اقامتي و برگزاري تورهاي داخلي براي آنها در کنار نيازسنجي گردشگران هر کشور، علاوه بر درآمدزايي از اين صنعت خدمات مناسبي به اين افراد ارائه داد.
به منظور ساماندهي اين شرايط علاوه بر برنامهريزي مناسب و کارشناسي، ميتوان از راهکارهاي کشورهاي موفق در جذب گردشگران ايراني از جمله ترکيه و گرجستان که با ايران لغو رواديد هستند و تجربيات مناسب آنها در ساماندهي گردشگراني که بدون نظارت آژانسهاي مسافرتي به اين کشورها وارد ميشوند، بهرهبرد.
115/
انتهای پیام/